Over

Team

Saskia Wester | Uitvaartbegeleider

Het allermooiste aan mijn werk vind ik het vertrouwen dat families mij geven. Ik kom binnen bij mensen op een heel persoonlijk, vaak emotioneel moment. Meestal kennen ze mij nog niet, maar toch word ik toegelaten en mag ik hen bijstaan tijdens die intense periode. Wat een eer…

Als uitvaartbegeleider kan ik van toegevoegde waarde zijn door goed te luisteren, de tijd te nemen en zo goed mogelijk te adviseren. Ik geloof echt dat je met een mooi en persoonlijk afscheid een belangrijke basis kunt neerzetten voor het rouwproces.

Ik (1988) ben opgegroeid in Zoetermeer en sinds mijn studententijd woon ik in Leiden. Hier woon ik nu nog steeds met heel veel plezier samen met mijn vriend en onze twee kinderen van 5 en 7 jaar oud. Na mijn studie Rechten heb ik jarenlang voor verschillende organisaties in de culturele sector gewerkt. Op een gegeven moment was ik toe aan meer verdieping en wilde ik meer voldoening uit mijn werk halen. Daarom ben ik in 2018 de opleiding tot uitvaartbegeleider gestart bij Meander uitvaartopleidingen in Zwolle. Na het afronden van de opleiding werd voor mij al snel duidelijk dat ik mijn eigen uitvaartonderneming wilde opzetten en in mei 2019 ben ik gestart met Rouwloods. Een informele, kleinschalige en persoonlijke uitvaartonderneming.

Trudy Klapwijk | Uitvaartassistente

Op de dag van de uitvaart kom je vaak net wat handen te kort en dan is Trudy er om mij te assisteren waar nodig. Trudy is freelance uitvaartbegeleider en uitvaartassistente voor een aantal uitvaartondernemers en heeft inmiddels al een aantal jaren ervaring met het begeleiden van uitvaarten. 

Samen zorgen wij er voor dat alles soepel en rustig verloopt en dat aan alles wordt gedacht. Op de achtergrond, maar onmisbaar.

Samenwerken

Fier het Leven | Hanke Amels

Als Ritueelbegeleider bij afscheid kan Hanke jullie helpen om een mooie afscheidsdienst te maken.

Haar toegevoegde waarde zit vooral in het rondmaken van het geheel. Zij zorgt voor een rode draad. Wil je zelf heel graag wat zeggen maar lukt het niet dat op papier te zetten? Ook daar helpt ze je graag bij.

Illusa fotografie | Lisa Suurland 

Lisa studeerde in 2009 af aan het Grafisch Lyceum als fotograaf. Haar voornaamste reden om fotograaf te willen zijn is om een beeld wat ze in haar hoofd heeft te vertalen naar een foto. Het grootste deel van haar werk bestaat uit uitvaart fotografie. Een vorm van fotografie waar ze echt haar passie in kwijt kan.

Fotografie rondom afscheid | Arenda Oomen 

Arenda werkt sinds 1994 als zelfstandig fotograaf. Zij is opgeleid aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, afdeling Fotografie. Doordat ze weet hoe belangrijk en troostend foto’s kunnen zijn, ook als fotograaf, is zij zich gaan specialiseren in afscheidsfotografie. Dit werk brengt haar behoefte aan zingeving en ervaring als professioneel fotograaf samen.

Villa Hoep | Else Marij Vollebregt en Jantine Schuilenburg

Soms heb je het idee dat je wel wat hulp kunt gebruiken. Je weet niet goed waar je moet beginnen, waar je goed aan doet. Wat extra handvatten of juist de bevestiging dat je goed bezig bent kan zoveel vertrouwen geven! Daarom werk ik graag samen met Kinderpraktijk Villa Hoep. Zij hebben als uitgangspunt de veerkracht van kinderen en de kracht van ouders.

Netwerk Integrale Kindzorg (NIK) Holland Rijnland 

Rouwloods is aangesloten bij het Netwerk Integrale Kindzorg Holland Rijnland. Dit is een initiatief van Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg. Het Kenniscentrum stelt zich ten doel om de kinderpalliatieve zorg te verbeteren en structureel en duurzaam in te bedden in het Nederlandse zorgsysteem. Het NIK is een samenwerkingsverband van professionals uit verschillende organisaties en disciplines.

Contact

Voor het melden van een overlijden kan je mij altijd bellen, ook midden in de nacht en ook op zon- en feestdagen. Ik ben dag en nacht bereikbaar en sta voor je klaar.

Via onderstaande contactgegevens kan je contact opnemen voor al je vragen, het aanvragen van een uitvaartwensenboekje of om een afspraak te maken voor een adviesgesprek of kennismaking.

Het kan voorkomen dat ik even niet in de gelegenheid ben om de telefoon aan te nemen. Op die momenten word je te woord gestaan door de medewerkers van TAS Venray, een telefoon antwoord service. Zij zullen jouw gegevens noteren en zorgen dat ik zo snel mogelijk contact met je opneem.

Rouwloods is gevestigd in Leiden, maar ook buiten deze regio kan ik jullie begeleiden bij het afscheid.

Rouwloods
uitvaartbegeleiding

Saskia Wester
Telefoon: 06 – 30 145 349
E-mail: info@rouwloods.nl

Postadres
Musschenbroekstraat 16
2316 SL Leiden

Ervaringen

“Ik wil je bedanken voor de fijne begeleiding in het hele proces. Ik waardeerde je geduld, en de mogelijkheid voor ieder om een eigen inbreng te hebben bij alles wat we wilden regelen.” Marjo

 

“Met takt, een luisterend oor en een uitmuntende inlevendheid, regelde Saskia wat geregeld moest worden. Ook daarna hielp ze bij elke stap en voelde feilloos aan wat onze wensen waren. Alles was mogelijk en geen moeite te veel. Mede dankzij haar is de uitvaart een hele mooie en waardige bijeenkomst geworden, waar we met heel veel voldoening op terugkijken.” Coen

 

“Na een hectische week kijken we met een positief gevoel terug op het afscheid van onze vader. Dank voor jouw goede zorgen!” Klaartje

 

“We hebben de begeleiding van Saskia ontzettend fijn, warm, open en liefdevol ervaren, passend bij de manier waarop wij afscheid wilden nemen. Ze heeft naar ons geluisterd, alles was mogelijk. De klik was er vanaf het eerste moment. Ondanks ons verdriet hebben wij mooie herinneringen kunnen maken in de week van het afscheid.” Jose

 

“Met waardering kijken we terug op jouw begeleiding en organisatie voor en tijdens de uitvaart. Heel veel dank voor je inzet en kundigheid in de afgelopen periode.” Marga

 

“We kijken zeker met een goed gevoel terug op het afscheid. Niet in de laatste plaats door de fijne begeleiding van jou. Nogmaals onze hartelijke dank!” Gea